Ruokolahden yrittäjien ja kunnan joulukalenteri

Kalenterin kaikki luukut on auki: Joulukalenteri_paiva24

Joulupassin onnekkaat on valittu

  1. palkinto: Virpi Rinkinen
  2. palkinto: Kirsti Tontti
  3. palkinto: Hannele Väänänen

Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistujille!

Tässä vielä yhteenveto mukana olleista kylän HIENOISTA YRITYKSISTÄ

Ensimmäinen luukku aukesi Ruokolahden Rakennustarvikkeen nimissä….

Kun korona-aika alkoi, tuli vanhemmalle väelle kovat rajoitukset ja toivottiin, että he eivät esim. kävisi itse kaupoissa. Tiedustelin naapurissa asuvalta vanhemmalta rouvalta, miten hän on arjessaan selvinnyt. Kauppa-apuun oli tarvetta, mutta kaikki muut asiat SEPPO on hoidellut.

Kun jatkoin juttua selvisi, että SEPPO oli auttanut varsin monen asian kanssa.

Silloin en tiennyt, mutta nyt myöhemmin minulle on selvinnyt, että SEPPO oli Ruokolahden Rakennustarvikkeen omistaja Seppo Snellman, joka myös kylätalkkarina toimii.

Samaa Seppoa kehuttiin erikseen avuliaisuudesta äskettäin esim. Ruokolahtelainen -lehdessä.

Aivan loistavaa, että meillä on kylällä tällainen rautakauppias. Paitsi että mies on hyvä, myös kaupan tarjonta on monipuolinen. Olen itsekin löytänyt Sepon kaupasta tavaraa, jota en löytänyt Imatran kaupoista.

Ruokolahden Rakennustarvike myy rakennustarpeiden ja kodin tavaroiden lisäksi rehuja: syötävää kanoille, hevosille, kissoille ja koirille.

Kauppa tarjoaa meille kyläläisille todella ison tuotevalikoiman, kaikkiaan 3500 artikkelia. Hinnoittelu on asiakasystävällinen - ja palvelussa Sepon kauppa lyö helposti laudalta kaikkien lähikaupunkien kilpailijat! https://www.ruokolahtiopas.fi/ruokolahden-rakennustarvike-oy/

Oli kyllä hauska sattuma, että Ruokolaisen tilitoimisto osui arvonnassa jo kakkosluukkuun.

 Ruokolainen on nimittäin yritys, joka on mukana tässä hankkeessa pääasiassa ihan vaan yhteishengen ja kannatuksen vuoksi. Heillä ei ole sellaista myytävää, mikä osuisi kaikille kuluttajille, joten he maksavat oman lahjakorttiosuutensa siihen yritykseen, mihin lahjakortin voittaja haluaa voiton käyttää!

Ruokolainen tarjoaa kirjanpitoon liittyviä palveluita sekä taloushallintoapua. Nykyisin myös vero- ja yritysneuvontaan liittyvät palvelut ovat osa sen toimintaa. Tavallinen kansalainenin saa Ruokolaiselta apua vaikkapa kotitalousvähennyksiin liittyvissä pulmissa ja verotusasioissa. 

Yrittäjiä Ruokolainen auttaa taloushallintopalveluissa laajasti: perinteisessä kirjanpidossa, sähköisessä taloushallinnossa, tilinpäätöspalveluissa, palkanlaskennassa, myyntilaskutuksessa ja maksuliikennepalveluissa.  

Terhi Ruokolainen painottaa, että ”verotus on paljon muutakin kuin veroilmoituksen täyttäminen”. Niin maatalousyrittäjien kuin muidenkin yrittäjän kannattaa nykyisin seurata monia asioita – ja tässä seurannassa on apua ammattilaisen osaamisesta. Olet sitten aloittava, jatkava tai lopettava yrittäjä, voit aina kysyä tukea Ruokolaiselta!

 www.tilitoimistoruokolainen.com

Ruokolahden NESTE Pikettivuori oli päivän 3 joulukalenterinimi!

Ruokolahden Neste on koko Kaakkois-Suomen alueella tunnettu tuoreista ja maistuvista leivonnaisistaan. Ja tämä kehu ei ole yhtään liioittelua...

Nesteen henkilökunta kertoo, että heidän leivonnaisiaan viedään eväinä ja tuliaisina aina Uudellemaalle ja Helsinkiin asti. Juuri eilen talossa oli poikennut turisti, joka söi lihapiirakan ja tuli sen jälkeen kassalle kertomaan, että ”tämän parempaa ei muuten rahalla saa mistään”.

Vaikka leivonnaiset ovat korkealaatuisia ja suolaiset syötävät samoin, paikka henkii myös ajatusta siitä, että sinne voi jokainen mennä sellaisena kuin on. Kaikki ovat tervetulleita, kaikkia palvellaan ystävällisesti. Eikä maksa paljoa…

Auki arkisin kello 7 – 17, lauantaisin klo 8 – 15
www.ruokolahtiopas.fi/ruokolahden-neste/

Neljännen päivän kalenterisankari EUKONPUOTI muutti hiljattain Vuoksenniskalle, mutta yrittäjä on edelleen ruokolahtelainen ja myös Ruokolahden yrittäjien jäsen.

Eukonpuoti on hyvin varustettu kangas-, käsityö ja ompelutarvikeliike ja omista ja Anne Tella päästä varpaisiin käsityöihminen. Hän tekee myytävistä tuotteista merkittävän osan itse.

Eukonpuodin päätuotteita ovat erilaiset kankaat. Kangasvalikoima on runsas ja persoonallinen. Kankaiden lisäksi Eukonpuoti myy paljon sisustus- ja lahjatavaroita. Aika monessa lahjatavarassa on persoonallista swingiä niin, että tuntuu!

Koristetyynyjä on laaja valikoima, samoin tyynynpäällisiä, kukkaroita, pipoja, boksereita ja kauppakasseja. Liikkeessä myytävät suositut saunahatut ja laudeliinat ovat nekin Annen itsensä suunnittelemia. Yrityksen uutta tuotelinjaa edustavat Paapiin valmistamat lastenvaatteet. Ne ovat saaneet erinomaisen vastaanoton. Vastaavia tuotteita kun ei löydy lähiseudulta muualta.
www.ruokolahtiopas.fi/eukon-puoti/

Joulukalenterin viides luukku oli RUOKOLAHTELAINEN-lehden

Vain oikeasti paikallinen lehti kertoo meille kuulumiset läheltä. Ne kuulumiset, jotka usein ovat meille kaikkein tärkeimpiä! Muissa medioissa sitten mutustellaan maailman murheet…

Löydät Ruokolahtelaisesta joka vuosi kymmeniä haastatteluja tutuista tai puolitutuista ihmisistä, löydät tietoa omien kylien tapahtumista ja tapahtuneista, saat infoa kunnalta ja seurakunnalta, urheiluseuroilta ja yhdistyksiltä. Jo lehdessä olevilla tarjoustiedoilla maksat sen hinnan.

Ruokolahtelainen ponnistaa perinteistä. Esimerkiksi Harri Tonder, yksi lehden kolumnisteista, on kirjoittanut siihen jo yli kolmekymmentä vuotta - ja yhä hän tekee meille tarinoita, jotka sykähdyttävät. Varsinkin kaikille muualta muuttaneille jutut valaisevat Ruokolahden historiaa avartavasti. 

Ilmoittajille Ruokolahtelainen on seudun edullisin aviisi. Silti se tavoittaa suuren osan paikkakunnan asukkaista ja asiakkaista.

Paikallisuus on nousussa. Muuttuvassa maailmassa ihmiset arvostavat kotiaan ja juuriaan. Ruokolahdella arvostetaan Ruokolahtea. Ruokolahtelainen kertoo juuri siitä – niin vakiasukkaille kuin kunnan tuhansille kesäasukkaillekin.

Tee tilaus www.ruokolahtelainen.com

Kuudes luukku kun aukesi, KULMA-KAHVILA sieltä kurkisti…

Voiko olla viihtyisää kirkonkylää ilman kunnon kahvilaa? Kiva kahvila on kylän sydän. Hyvää kahvia ja maukkaita leivonnaisia on Ruokolahdella ollut tarjolla keskellä kylää jo monta, monta vuotta.

Kulma-Kahvilassa osataan paitsi leipoa myös tehdä ruokaa. Paikan lounaat maistuvat kahvilassa käyjien ohella kymmenille asiakkaille, joille niitä viedään.

Hyvää, perille saatettua kotiruokaa arvostavat sekä lähiseudun vanhukset että heidän omaisensa.

Näin joulun alla Kulma-Kahvilasta voi hankkia joulun laatikot, saaristolaisleipää, talon omia leipiä ja piirakoita sekä joulukarkkeja ja -keksejä.

www.ruokolahtiopas.fi/kulmakahvila/

Joulukalenterin seitsemäs luukku oli kiintoisa. Mikä yritys on GS-TERAPIA, kysyi moni…
 
Vastasimme mielellämme. GS tulee sanoista Georg Schleifer. Georgia kutsutaan usein myös Joriksi…

Terapia on yrityksen nimessä siksi, että Jori työskentelee fysioterapeuttina, on työskennellyt jo 40 vuotta. Lisäksi hän kouluttaa fysioterapeutteja ja muita hoitoalan ihmisiä niin Suomessa kuin Virossakin. Erityisen paljon Jori on työuransa aikana hoitanut tuki- ja liikuntaelinongelmista kärsiviä asiakkaita.

Jori työskentelee yleensä osan työviikoistaan Helsingissä, kahdessa eri hoitolaitoksessa. Siellä hänellä on asiakkainaan kiireisiä kaupunkilaisia, välillä miljonäärejä, välillä huippu-urheilijoita.  

Imatralla lapsuutensa viettänyt Jori halusi kuitenkin noin vuosi sitten muuttaa asumaan Ruokolahden rauhaan. Hän ei täällä varsinaisesti markkinoi hoitojaan, mutta muutama onnekas ruokolahtelainenkin on jo löytänyt hänen luokseen. Ja tulokset puhuvat puolestaan. Yksi on saanut apua kipeään käteensä, toinen selkäongelmiinsa, kolmas jopa huonoon kuuloonsa.

Jori käyttää hoidoissaan fysioterapian tukena monia menetelmiä, kuten Kalevalaista jäsenkorjausta, akupunktiota ja kraniosakraaliterapiaa. Hänen hoitofilosofiansa on kokonaisvaltaisuus.

Jos kiinnostuit, klikkaa Jorin yhteystiedot ja varaa itsellesi aika: https://www.ruokolahtiopas.fi/gs-terapia/

Sibeliuksen päivän kahdeksannen luukun kunnan ja yrittäjien joulukalenterissa avasi MARJO-RIITTA AROKIVI


Ja nyt taisi aueta luukku, jonka sisältö kannattaa laittaa talteen vielä joulun jälkeiseenkin aikaan. Jouluna kun tulee meistä yhden jos toisenkin syötyä hieman ylimääräistä. Marjo-Riitta ja hänen painonpudotusohjelmansa on apu juuri näihin tarpeisiin ja tilanteisiin.

Marjo-Riitalla on jo vuosien kokemus painonpudotuksen valmentajana. Hänen lupauksensa on, että asiakas laihtuu kyllä, jos niin päättää.

Painonpudotus suunnitellaan ja räätälöidään aina kuulemma juuri asiakkaan henkilökohtaiseen tilanteeseen sopivaksi – ja Marjo-Riitta on valmentajana tukena sekä painonpudotuksessa että sen jälkeisessä seurannassa. Kiinnostuitko? Klikkaa www.ruokolahtiopas.fi/marjo-riitta-arokivi/

Yhdeksännestä joulukalenterin luukusta kurkistaa ravintola ELFAN

Elfan on saanut nimensä sen perustajalta Murat Eroglulta. Elfan on hänen kotikylänsä Kaakkois-Turkissa. Kuten Ruokolahdella, sielläkin on 5000 asukasta. Sieltä Murat on mutkien kautta tullut Ruokolahdelle 11 vuotta sitten. Hän tuntee itsensä nykyisin täysin ruokolahtelaiseksi ja kehuu paikkakunnan ystävällisiä ihmisiä – ja sitä, miten osasta asiakkaita on tullut jo ystäviä.

Elfan on todellinen perheyritys. Ruokolahdelta kotoisin oleva Muratin vaimo, Jenna, toimii yrityksessä sekä Muratin veli. Perheen neljästä lapsestakin vanhin on jo ollut ravintolassa apuna.

Elfanilla on listallaan kaikkiaan 34 erilaista pizzaa ja kaikista niistä on tarjolla sekä normikokoa että perhemallia. Pizzojen lisäksi on tarjolla kattava valikoima kebab-annoksia. Kaikkea kuljetetaan myös kotiin, erikseen sopien vähän kauemmaksikin.

Pidetty pizzeria on myös lounasravintola. Ruokailijoiden suurimmassa suosiossa ovat kuulemma kana-ateriat, kanasalaatit ja leikkeet, joita niitäkin on seitsemää sorttia. Poikkea maistamassa!

Elfan on avoinna joka päivä: arkisin klo 10 -21 ja sunnuntaisin 11.30 – 21


Kulkuset, kulkuset riemuin helkkäili,
Kulkuri, kulkuri, HIUSPALVELU KULKURI joulukalenterissa henkäili


Kun Miia Röppänen aloitti Hiuspalvelu Kulkurin -nimellä toimivan yrityksensä 25 vuotta sitten, hän halusi tehdä asiat vähän eri tavoin kuin alan muut toimijat.

Miia rupesi heti alusta asti tekemään parturina ja kampaajana myös kotikäyntejä. Hän huomasi, että monelle vanhemman väen edustajalle tai esim. jalkansa katkaisseelle on iso helpotus, kun saa parturin tai kampaajan kotiinsa.

Miia tekee kotikäyntejä yhä, mutta toki pääasiassa pääasiat hoituvat hänen Kulma-Kahvilan naapurissa sijaitsevissa tiloissaan.

Miiaa ja hänen työpariaan Tittaa on kehuttu paitsi taitaviksi ammattilaisiksi myös rennoiksi asiakaspalvelijoiksi. Heidän luonaan on helppo käydä hiuksiaan leikkauttamassa, värjäyttämässä tai kihartamassa.

Mikä on päivän hiustrendi? Miian mukaan luonnonläheiset ruskeat ja toffeen sävyt ovat nyt suosiossa sekä ”värjätyt etupalkit”. Varaa aikasi: 05 4742626


Kun kalenterista aukesi luukku 1 ja 1, tarjosi ykkösluokan kyydit KULJETTAJAPALVELU AHONEN

Ahosen Harri on tehnyt erilaisia kuljettajan hommia jo vaikka kuinka ja pitkään. Tilaustaksina Harrin yritys ajelee kuntalaisia ja kesäasukkaita välillä lähelle, välillä tosi kauaskin.

”Esimerkiksi Helsingin Meilahteen viedään aina silloin tällöin leikkaukseen menijöitä. Taksi on terveiden kuljetukseen ambulanssia edullisempi ja järkevämpi vaihtoehto”, toteaa Ahonen.

Ahosen yritys ajaa kelakyytejä, pienryhmien tilausmatkoja ja Eksoten kiireettömiä henkilö- ja tavarankuljetuksiakin. Lisäksi Ahosen yritys suorittaa erikoiskuljetusten liikenteenohjausta sekä saattoja.

-Suuri osa asiakkaista on jo tuttuja – ja tuttuja ovat paikatkin. Aika harvoin sitä enää Ruokolahdella tarvitsee navigaattoria. Suorin reitti löytyy jo muistista.

Kun Ahoselta kysyy, missä hän on parempi kuin kilpailevat taksit, Harri jättää vastaamatta. Hänen mukaansa kilpailua tärkeämpää on hyvä paikallinen yhteistyö ja yhteishenki. Reilua.

Harrin kyytiin pääsee: www.ruokolahtiopas.fi/kuljettajapalvelu-ahonen/

Luukun 12 auetessa oli sähköä ilmassa - luukusta löytyi ELEKTROWAY 

Elektroway on oikeasti ollut kasvuyritys. Se perustettiin 2015, kolme vuotta myöhemmin Riikka ja Viljami ryhtyivät molemmat päätoimiksi. Sen jälkeen on yritys kasvanut jo kymmenen hengen työnantajaksi – ja kasvussa yhä…  Näitä lisää, sanoisi elinkeinosihteeri!!!

Yrityksen pääliiketoiminta on ammattitaidolla suunnitellut ja tehdyt aurinkovoimalat, mutta liiketoimintaan kuuluu paljon muutakin.

Ruokolahden alueella Elektroway tekee paljon ilmalämpöpumppujen tehopesuja. Niitä tehdään kaikille merkeille ja malleille tavoitteena pumpun tehon ja sisälle tulevan ilmanlaadun parantaminen. Tällaisia puhdistuksia suositellaan tehtäväksi 3 – 5 vuoden välein.

Homma menee käytännössä niin, että pumpusta tarkistetaan kylmäaineet, siitä vaihdetaan tarvittaessa kuluneet pikkuosat ja pumpun sisäyksikkö pestään ihan pesuaineella. Koko ilmalämpöpumppu toimii taas suorituksen jälkeen kuulemma kuin uusi.

Kaipaisiko teidän pumppunne jo huoltoa tai päivitystä? Apua olisi tarjolla: www.elektroway.fi

Joulukalenterin jälkimmäisen puolikkaan ensimmäisen luukun takaa löytyi PUUSTELLA

Kylän parhaalla paikalla, Rasilan pääraitin varrella sijaitseva Puustella on kampaamoparturi sellaisella kokemuksella, että parempaa saa hakea.

Tiina Puustinen on tehnyt Ruokolahdella alan töitä 44 vuotta, oman yrityksensä nimissäkin jo 35 vuotta. Ammattitaitoa ja kokemusta on kertynyt kaikenlaisissa kampaajan töissä.

Tiina leikkaa, värjää, kihartaa. Tekee kaikkea, mitä hiuksille nyt yleensä tehdään. Tekemisen tasosta kertoo jotain se, että hänellä on muutamia asiakkaita, jotka ovat käyneet hänen luonaan säännöllisesti melkein yrityksen alkuajoista asti.

Pääasiassa Puustella hoitaa naisten pääasioita, mutta tekee myös miesten leikkauksia. Vaikka vakiasiakkaita on paljon, aina tulee ja otetaan kuulemma uusiakin asiakkaita.

Tiina toivoo uusien ja vanhojen varaavan ajat puhelimella. Numero on helppo: 05 43 41 888.

Joulukalenterin 14. luukun takaa löytyy Kukka-ja hautauspalvelu Lumo

Simpeleellä jo vuosia toiminut Lumo laajensi Ruokolahdelle vuosi sitten. Kylän parhaalla paikalla toimiva liike panostaa laadukkaisiin kukkiin ja kauniisiin ammattitaidolla sidottuihin kimppuihin.

Ruokolahtelaisten iloksi Lumolla on myös kotiinkuljetus ja itsepalvelumyymälä, joka on auki aamuseitsemästä aina iltayhdeksään, joka päivä. Monipuolisiin palveluihin kuuluu myös verkkokukkapalvelut ja se, että toimittavat kukat suoraan siunaustilaisuuksiin, kirkkoihin ja kappeleille.

Jokainen kaupassa poikennut on huomannut, että hommat hoituvat. Palvelu on asiallista ja charmanttia niin iloisissa kukka-asioissa kuin surun hetkellä hautauspalveluissa. Asiakas näkee ja kokee, että työtä kukkien kanssa tehdään suurella sydämellä.

Ei ihme, että Antti Rasimus kertoo kokeneensa, että liike on otettu hyvin vastaan. Kyllä Ruokolahdella hyvin kohdellaan, kun hyvää tekee!

Tutustu Lumon palveluihin heidän kotisivullaan www.kukkajahautauspalvelulumo.fi


Viidennentoista joulukalenterin luukun HOITOLA NIXI tarjosi ja tarjoaa siihen niksit!

NiXi:n palveluihin kuuluu klassinen- ja urheiluhieronnan lisäksi kuntosali- ja ryhmäliikunnanohjausta, juoksuvalmennusta, kotikuntoutusta ja kuntotestausta. Uutena asiana Hoitola NiXi tarjoaa kuntoutusta ja testausta myös nivelystävällisellä Woodwayn juoksumatolla.

Heidi pitää liikuntaa tärkeänä osana ihmisen hyvinvointia. Hänelle itselleen se on elämäntapa ja hän  auttaa myös asiakkaittaan löytämään liikunnan ilon. Heidillä on alalle hyvä koulutus – ja uskottavuutta lisää, että hän itse urheillut Suomen huipulla.

Heidin sanoin ”liikkumalla tunnin saat kaksi tuntia lisää energiaa päivään.” Heidin mukaan Liikunnan ei tarvitse olla hampaat irvessä tekemistä. Jokaisen tulisi löytää itselle sopiva tapa liikkua ja nauttia siitä. Heidi auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan liikuntamuodon, huoltamaan kehoasi ja parantamaan hyvinvointiasi.

Heidi sanookin, että jos olet jatkuvasti rikki, loukkaantunut tai väsynyt, kannattaa miettiä, mitä tekee väärin. Monesti ihmiset liikkuvat liian kovaa tai puutteellisella tekniikalla, ovat jatkuvasti liian stressaantuneita eivätkä palaudu. Muun muassa näiden ongelmien ratkaisuun Heidi pyrkii antamaan välineitä.

Jos kiinnostuit, soita Heidille 040 837 2780

Tänne asti meidän piti edetä, ennen kuin joulukalenterin luukusta löytyi sen alulle saattaja - kuudestoista luukku aukesi TOIMENTUVALLE

Ellei Toimentuvan Minna olisi laittanut toimeksi, ei välttämättä olisi auennut vielä luukuista yksikään. Hän oli Tonderin Marin kanssa tämän joulupassi- ja kalenteri-idean äiti.

Toimentuvan Minna on valittu ihan syystä Ruokolahden yrittäjäksi. Hän on monessa mukana ja toivoo parasta koko kylälle.

Puodissaan hän touhuaa joulumielellä läpi vuoden. Ja ”mielikuvituksella ei ole rajaa, kun tuvan oven avaa”. Nyt on kuulemma myynnissä erityisen suosittua puuvillaista college-sarjaa. Sekä ”naisellisempi visio laamapaidasta silkillä terästettynä!”

Tai miten olisi puuvillaan pyöräytetty huppistunika, 95% puuvillaa, 5 elastaania? Miehillekin on tarjontaa: norjalaiset kunnon villasukat pitävät vilun pois koko talven.

Nyt kannattaa asiakkaidenkin laittaa toimeksi: kaikkein suosituimmista töppösistä on enää muutamia kokoja jäljellä…

Minna on tällä viikolla paikalla yleensä klo 11 -15, mutta tiesithän, että Minnan kanssa voi aukioloajoista aina sopia. Varsinkin näin joulun alla aikoja saa sekä iltaisin että viikonloppuisin. Ei muuta kun pirautat 050 350 4270…

Kun oli viikko jouluaattoon luukku aukesi makeasti KIELOMÄEN TILALLE

Anu ja Timo Tanskanen ovat asuneet Ruokolahdella reilun kymmenen vuotta ja perustivat toiminimi Kielomäen vuonna 2019. Tilalla kasvatetaan mehiläisiä ja tehdään paljon erilaisia mehiläistuotteita.

Anu Tanskanen tietää mehiläisistä kaiken. Oikeasti, kysykääpä häneltä mitä vaan mehiläistuotannosta, niin vastaus tulee ja mietittynä. Asiantuntemus ei koskaan haittaa. Mehiläisten tapauksessa se luo todella hienon pikantin säväyksen toimintaan. Siellä on ikään kuin paljon vahvoja tarinoita taustalla…

Katsokaas muuten heidän kotisivujaan (kielomaki.fi). Aika pitkään saa etsiä, että löytää paremmat ja informatiivisemmat!

HUNAJAA, hyvää ja makeaa hunajaa, sitä Anu ja Timo taitavat myydä kaikkein mieluiten ja eniten, mutta jos poikkeatte heidän hunajapuodissaan, kysykääpä muistakin tuotteista. Niistä monilla on oikeasti hyviä käyttökohteita ja ne ovat kauniisti toteutettuja.

Hunajapuoti Kielomäenkujalla Huhtasen kylässä on auki kuten täällä kerrotaan: www.kielomaki.fi

Makeaa joulun jälkeistäkin aikaa!


Oman kylän APTEEKKI auttoi (ja auttaa) joulukalenterin luukussa 18

Ruokolahden apteekin löydät kätevästi S-Marketin yhteydestä, Rasilassa. Apteekin ammattitaitoinen henkilökunta palvelee kuntalaisia yksilöllisesti ja luottamuksellisesti kaikissa lääkitykseen, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Minna Perrotta on ollut Ruokolahden apteekkarina nyt reilun vuoden. Hän kertoo, että ensimmäinen vuosi meni hyvin, jopa paremmin kuin hän odotti. Minna on tykännyt siitä, että on saanut itse vastata kokonaisuudesta ja kehuu osaavaa henkilökuntaansa. Heidän kanssaan ja avullaan asiat ovat hoituneet hienosti.

Ruokolahden yritysyhteisö puolestaan on tyytyväinen ja kiittää Minnaa aktiivisesta asenteesta yhteisissä asioissa ja hankkeissa.

Tiesitkö, että apteekista saa reseptilääkkeiden ohella lääkeneuvontaa tai esim. Schengen-todistuksia ja siellä voi vaikka mitata verenpaineensa? Lisäksi siellä on myynnissä erilaisia itsehoitolääkkeitä ja -välineitä. Sähköiset reseptit siellä voi uusia maksutta. Apteekki vastaanottaa myös lääkejätteen.

Apteekin muistuttajapalvelun kautta saat automaattisesti tekstiviestin tai sähköpostiviestin, kun lääke on loppumassa ja on aika hankkia seuraava lääke-erä.

Joulupassikin on apteekissa käytössä, mutta lainsäädännöllisistä syistä lääkeostoja (itsehoito- tai reseptilääkkeet) ei voida liittää joulupassin käyttöön. Leimoja saa ravintolisistä ja vapaan kaupan tuotteista. Sama pätee lahjakortin käyttöön.

Apteekki löytyy: www.ruokolahdenapteekki.fi 

Numerolla 19 tuli uunin ja kalenterin luukusta esiin KONTION LEIVINTUPA

Kontion Leivintupa ei ole toiminut Ruokolahdella vielä kovin pitkään, mutta on jo ottanut paikkansa ruokolahtelaisten tietoisuudessa. Leivintuvan emäntä Helena Kallio on vuoden 2019 Ruokolahti-palkinnon saaja ja Leivintuvan maineen äiti.

Kun Helenaa haastattelee, hänen melkein ensimmäinen toiveensa on, että heitä ei kehuttaisi liikaa. Toiveen toteuttaminen ei ole ihan helppoa, mutta yritetään.

Leivintuvan leivonnaiset, kakut ja piirakat ovat ”aika maukkaita”. Ne on kaikki alusta asti itse tehtyjä ja omassa leivinuunissa paistettuja. Vaikka ne ovat vain ”aika hyviä”, niitä on tämänkin joulun alla myyty niin paljon, että viimeisen viikon ennen joulua Helena joutuu myymään eioota.

Juhlapaikkana Kontion Leivintupa on myös ”aika kiva ja aika rauhallinen”. Joku on kehunut miljöötä ja tunnelmaa jopa idylliseksi. Kesäkahvilakin on ”aika kiva” – ja todella, todella moni kuntalainen toivoo, että se olisi ensi kesänä auki entistä useammin…

Nyt kun myytävät on myyty, kannattaa talo ”aika maukkaista” tuotteista kiinnostuneiden panostaa lahjakortteihin. Kuten 24 muunkin ruokolahtelaisyrityksen kortteja, niitä saa K-Marketista aamusta iltaan ja tietysti myös heiltä itseltään. Katso: www.kontionleivintupa.fi

Neljäntenä adventtina luukku 20 aukesi MARI TONDERILLE ja Marin Kuntorastille

Mari oli Nousiaisen Minnan kanssa tämän koko joulupassi- ja kalenteri-idean äiti. Kuten moni tietää, Mari on paitsi erityisen suosittu liikuntaryhmien vetäjä myös kylän muiden yrittäjien tsemppari.

Tsemppari hän on työssäänkin, mutta ei vain sitä. Työssään hän on ennen muuta laaja-alainen osaaja.

Jos sinulla on pientä selkä- tai polvikremppaa ja haluat parempaan kuntoon, Mari tarjoaa käyttöösi osaamisensa sairaanhoitajana, joka oikeasti ymmärtää terveystilanteesi ja lääkityksesi. Jos sitten haluat erilaisilla liikeharjoituksilla parantaa tai kuntouttaa vaivaasi, Marilla on tarjota sinulle osaavan, laajasti koulutustaan päivittäneen fysioterapeutin palvelut.

Kun olet kuntoutunut vähän paremmaksi, Mari on apunasi koulutettuna personal trainerina, joka neuvoo sinua ravintoasioissa sekä kestävyys- ja lihaskuntoharjoitteiden kanssa. Tarvittaessa saat Marilta myös kaikki pilates-ohjaajan palvelut liikkuvuutesi kehittämiseksi.

Kun rakennetaan pysyviä positiivisia hyvinvointiparannuksia, tie on usein pitkä – ja avuksi tarvitaan monipuolista osaamista sekä ymmärrystä. Marilla ja Marissa tarvittava osaaminen on yhteen koottuna.

Tiesithän, että Mari hoitaa, treenauttaa ja kuntouttaa myös pienryhmiä. Voit koota kaveripiiristäsi pari, kolme mukaan ja lähteä Marin kuntoutukseen yhdessä! Se on paitsi kivaa myös edullista.

Vuodenvaihde on mainio hetki tehdä päätös kuntoutumisesta tai hyvinvointinsa kehittämisestä. Soita 044 281 2329 ja sovi Marin kanssa, miten lähdette liikkeelle.

Viimeinen jouluviikko alkaa ja luukusta 21 katsoo KAUNEUSHOITOLA HEIDI


Heidi on toiminut Rasilassa jo seitsemän vuotta, saavuttaen vankan suosion sekä paikkakunnan vakiasukkaiden että täällä lomailevien parissa. Hänellä käy asiakkaita myös ympäristökunnista.

Heidin kauneushoitolalla on monipuolinen palvelutarjonta. Saatavilla on esim: kasvo-, käsi- ja jalkahoitoja, kestovärjäyksiä, ripsipidennyksiä, kestotaivutuksia, geelilakkauksia, sokerointeja, meikkauksia ja intialaista päänhierontaa.

Monet pitävät kovasti Heidin periaatteesta hoitaa ihmisiä selkeästi yksi kerrallaan, kiireettömästi ja asiakasta oikeasti kuunnellen. Hoitotapahtumassa vallitseva rauha takaa asiakkaalle mukavamman kokemuksen ja paremmat tulokset. 

Huomaa, että hoitolan aukioloajat ovat joustavasti sovittavissa. Tarvittaessa tapaamiset ja hoidot onnistuvat myös ilta-aikaan. Heidin yhteystiedot: https://www.ruokolahtiopas.fi/kauneushoitola-heidi/

Kun oli kaksi yötä jouluun luukku 2 ja 2 aukesi LAURIN PUU AND VOIMALLE

Kaksi on myös yritystä oikeastaan alla ja sisällä luukun tämän. Lauri tekee sekä taidolla puutöitä että voimalla valmennuksia.

Lauri on niin monessa mukana vielä keski-ikäisenäkin, että moni nuori ei mukana jaksaisi, eikä jaksakaan. Juuri kertoi hän siitä, kuinka oli nuorempi aktiivi jäänyt tenniskentällä kyydistä.

Laurin Puu -puolella tehdään monista eri puulajeista kelloja ja koriste-esineitä. Niistä jokainen sopii sekä syntymäpäivä- että joululahjaksi. Lahjoja voi myös personoida. Laurilta voi tilata esim. kellon taustan juuri sellaisella teemalla kuin haluat. Kalamiehelle kalataustan, tenniksen pelaajalle tennismailataustan.

Laurin Voima -puolella on tarjolla liikunnan tekniikkaa. Tammikuun toisella viikolla on Ruokolahdella alkamassa sekä Laurin ohjaama tenniskurssi että painonnoston tekniikkakurssi. Soittele Laurille 050 593 9874 ja ilmoittaudu. Nopeat pääsevät mukaan, toiset sitten ehkä myöhemmin.

Lahjaesineiksi tarkoitettuja puutöitä - kelloja, puntareita ja puutöitä muita – myydään markkinoilla ja torilla, mutta myös kuutostien varrella Lohelassa tai www.ruokolahtiopas.fi/laurin-voima-and-puu

Kalenterin luukussa 23 surrasi HONEYBEE Hunaja

Leinon Niinalle mehiläiset olivat ensin rakas harrastus, mutta hiljalleen mehiläisten hoidon seurauksena alkoi syntyä hunajaa niin paljon, että sitä oli myydä asti. Niina perusti yrityksen ja nyt HoneyBeen hunajasta nautitaan eri puolilla Etelä-Karjalaa, aina Lappeenrannan  trendikahvila Luovuudessa asti.

Tiesitkö, että mehiläiset eivät elä talvellakaan horroksessa, vaan ne pitävät pesänsä siipiään väristellen lämpimänä pakkasillakin. Kuningattaresta ja muistakin läheisistä huolehditaan kaikkina aikoina. Niinan mukaan mehiläisten yhdyskunnalta olisi meillä ihmisilläkin paljon opittavaa.


Niina puhuu mieluusti mehiläisten tärkeydestä ja siitä, että niin hyvää ja tärkeää kuin hunaja onkin, itse asiassa pölytyksen arvo on suurempi kuin hunajan arvo. Kaikista ihmisen ravinnoksi kelpaavista kasveista peräti 75% vaatii pölytystä. Siksi aina siellä, missä on mehiläispesiä, myös luonto voi paremmin – marjapensaat antavat paljon marjoja ja omenapuut suurempia satoja.
Niina toivookin oman lempiharrastuksensa leviävän ja toivottaa jo etukäteen kaikki uudet aiheesta kiinnostuneet tarhaajat vierailulle luokseen ensi kesänä.

HoneyBeen kultainen hunaja on tehnyt tänä vuonna kauppaa niin hyvin, että välillä Niina myi jo hetken eioota. Nyt hunajaa taas saa ja mehiläisvahaliinojakin on vielä muutama jäljellä.

Oman purkkisi voit hakea vaikka Lohelasta tai www.ruokolahtiopas.fi/honeybee-hunaja/
 
Viimeisen luukun avasi ja hyvää joulua meille toivotti K-Marketin väki

Yhdessä tuvassa kylämme raitilla palaa valo kaikkina pimeinäkin iltoina…

Jouluaattona kiitämme erityisesti K-Marketin henkilökuntaa. Jarmo Rönkä, Satu Eskola ja kaupan muu väki mahdollistaa mm. sen, että tänään klo 10 voimme arpoa joulupassikampanjan voittajat.

K-Market on kaikille kyläläisille tuttu kauppana, mutta kuinka moni tulee ajatelleeksi, että sen aukioloajat ovat sellaiset, että kaupan työntekijöille joulut ja muutkin pyhät ovat hieman erilaisia kuin meille tiskin toisella puolella.

Se, että K-kaupan väki otti tämän joulupassihankkeen järjestettäväkseen, vaikka tiesivät, että kiirettä pitää muutenkin, oli hieno juttu. Kiitos siitä ja kiitos kaikista niistä aatto- ja pyhäpäivistä, joina olette saatavillamme.

Meistä kyläläisistä niin moni on saanut mattimyöhäisenä tai maijamyöhäisenä teidän ansiostanne vielä illalla tai pyhänä juuri sen ruoka- tai juhlapöydän puuttuvan palasen, mitä on kaivannutkin.

Kiitos Satu, kiitos Jarmo, kiitos Terhi, kiitos Tuuli, kiitos Emilia, kiitos Sonja
ja hyvää joulua kaikille
!