Kontion Leivintupa

Pitopalvelu, juhlatila, kotileipomo, kesäisin kahvila
Kontionpääntie 137, 56120 SALOSAARI
p. 040 723 0322

Yrityksen tausta ja tarjonta

Helena Kallion 2016 perustama Kontion Leivintupa on pitopalvelu ja kotileipomo. Yritys sijaitsee maaseudun rauhassa, muutaman kilometrin päässä Ruokolahden kirkolta.

Leivintuvalla on juhlatila, missä voi järjestää esim. muistotilaisuuksia ja muita perhejuhlia. Vanhan, siististi kunnostetun maalaistalon pihapiiri tarjoaa juhliin idyllisen miljöön. Kesäisin talossa toimii myös kesäkahvila.

Kontion Leivintupa toimittaa tilauksesta leivonnaisia ja ruokia koko Etelä-Karjalan alueelle. Yrityksestä voi myös vuokrata astioita ja pöytäliinoja.

Leivintuvan tuotokset ovat tunnettuja laadustaan. Helena Kallio kertoo, että yksi aitojen makujen taustatekijä on se, että kaikki on kotitekoista ja itse tehtyä. Valmiskastikkeita tai muita puolivalmisteita ei talossa käytetä. Lisäksi ruoat ja leivonnaiset valmistetaan pääosin tuvan omassa leivinuunissa.

Helena Kallio sai vuonna 2019 Ruokolahti-palkinnon. Perusteluissa todettiin Kontion leivintuvan edistävän toiminnallaan maaseudun elinvoimaa arvostettavalla tavalla – ja Helena Kallion yhdistävän hienosti yrittäjyyden ja perhe-elämän.